top of page

Ons Verhaal

Blije Dieren = Blije Boer

Het moto van Wolkenhoeve is

‘een betere levenskwaliteit van onze dieren verhoogt ook de kwaliteit van ons vlees’

Meest Diervriendelijk Bedrijf in Belg

‘Wolkenhoeve’ werd door Belgische en Europese jury verkozen als ‘MEEST DIERVRIENDELIJK BEDRIJF’ van België en bij de 5 beste voorbeeldbedrijven van Europa voor de categorie “Dierenwelzijn”.


Afgelopen zomer heeft Wolkenhoeve deelgenomen aan een grote Europese wedstrijd namelijk ‘EU-PIG GRAND PRIX’. Deze wedstrijd bestaat erin om goede stalpraktijken te delen met je Europese collega’s. Ze wordt georganiseerd rond 4 thema’s: diergezondheid – vleeskwaliteit – dierenwelzijn- precisieproductie. Wij waagden onze kans in het thema “dierenwelzijn”.

‘Wolkenhoeve’ is een kleinschalig varkensbedrijf waar de gezondheid van de dieren en de kwaliteit van het vlees op de eerste plaats komen. De varkens op ons bedrijf worden gekweekt op ambachtelijke, diervriendelijke en milieubewuste wijze met twee authentieke Kempische varkensrassen.
De varkens worden met de beste zorgen omringd. Respect voor dier en dierenwelzijn staan centraal bij Wolkenhoeve. Onze dieren leven in gezonde, stressvrije omstandigheden. De hokken zijn ruim en licht en bieden de varkens de vrijheid om rond te snuffelen en te wroeten, én zich volop te amuseren zonder stress. De varkens groeien langzaam en op natuurlijke wijze.

Reeds verschillende jaren worden er geen tandjes of staartjes meer gecoupeerd bij onze biggen. Sinds 2010 worden de mannelijke varkens niet meer gecastreerd. Om berengeur te vermijden gebruiken we een vaccin. Wolkenhoeve was trouwens het eerste bedrijf in België die volledig stopte met castreren en deze nieuwe techniek toepaste.

Dit is ook de jury van deze wedstrijd niet ontgaan. Ze beloonden ons met een mooie 1° plaats in België en in de top 5 van Europa.

bottom of page