top of page

Authentiek ‘Kempisch’ varkensvlees

De varkens op ons bedrijf worden gekweekt op ambachtelijke, diervriendelijke en milieubewuste wijze met twee authentieke ‘Kempische’ varkensrassen nl. het Belgisch Landraszeug met een Belgische Pietrainbeer

Duurzame kweek met zorg voor de natuur

“Wolkenhoeve” werkt bovendien met zelfbereid brijvoeder. In plaats van met kant-en-klare korrels te werken, mengen wij het voedsel voor onze vleesvarkens zelf. We doen dat met natuurlijke, verse ‘lokale’ producten vb. verschillende soorten granen zoals maïs, tarwe, …, aardappelpuree, kaaswei, …  "Een uitgebalanceerde voeding is ook voor het varken onontbeerlijk. Zorgvuldig geselecteerde granen met een lokale herkomst liggen aan de basis van dit kwaliteitsproduct. Bovendien draagt het duurzaam gebruik van bijproducten uit de humane industrie bij tot een mooiere wereld.”     

Kweek op natuurlijke wijze

De varkens worden met de beste zorgen omringd. Respect voor het dier en dierenwelzijn staan daarom centraal bij Wolkenhoeve. Onze dieren leven in gezonde, stressvrije omstandigheden. De hokken zijn ruim en licht en bieden de varkens de vrijheid om rond te snuffelen en te wroeten, én zich volop te amuseren. De varkens groeien op hun eigen biologisch ritme.

“Blije varkens = blije boer”

Smaakvol Natuurproduct

Wolkenhoeve focust met haar vlees vooral op de 'fijnproever'. Een uitgebalanceerde voeding is dan ook voor het varken onontbeerlijk. De marmering van het vlees verhoogt de zachtheid, de smaak en de sappigheid, waardoor een unieke smaakbeleving wordt gecreëerd. Het varkensvlees wordt rechtstreeks van de boer tot bij de consument gebracht. Door de focus op een kort traject, kunnen we absolute traceerbaarheid garanderen.

 

bottom of page